Єрмак: Дайте нам більше зброї

📅 31.03.2022    🕐 17:36

Україна закликає Канаду та інших партнерів постачати зброю. Про це розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час онлайн-спілкування з журналістами канадського Global News.

«Нам потрібно більше зброї. Стрілецька, системи розмінування, дрони, контрбатарейні радари, гаубиці, бронежилети... Все! Та насамперед нам треба закрити небо, щоб захистити наші міста від ракет», – пояснив Андрій Єрмак.

Ситуація в столиці України Києві, зазначив він, є нормальною, наскільки це можливо в нинішніх умовах. Водночас поки що немає підстав говорити про повноцінне відведення російських військ із Київського напрямку.

«Наші люди спокійні, вони сповнені гідності та енергії. Київ оживає, магазини працюють, всі служби працюють, громадський транспорт працює. Повітряні тривоги вже стали певним елементом поточного життя людей у місті», – розповів керівник ОП.

Він послався на президента Володимира Зеленського, який у своєму зверненні зазначив: українська сторона поки що не бачить, щоб росіяни відводили всі свої сили з Київського напрямку. Відбуваються певні рухи, але це більше схоже на зміну позицій чи перегрупування.

Єрмак зауважив, що за одним з імовірних сценаріїв росіяни сконцентрують сили навколо Донбасу.

Він нагадав, що триває блокада Маріуполя і ситуація в цьому місті катастрофічна. Україна продовжує переговори з багатьма іноземними лідерами щодо якнайшвидшого деблокування Маріуполя.

Андрій Єрмак наголосив, що світова спільнота має й надалі посилювати тиск на Росію. Зокрема, задля цього при Офісі Президента була створена група українських і міжнародних експертів, яка вже розпочала аналіз реального впливу застосованих проти Росії санкцій та розробку пропозицій щодо нових дієвих заходів.

Керівник Офісу глави держави також наголосив на важливості збільшення військової допомоги Україні, зокрема з боку Канади.

«Кожна година продовження війни забирає життя українців та завдає величезної шкоди нашій країні», – підсумував він.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)