Зеленський: Україна готова обмінювати російських військовополонених, але РФ це не дуже цікавить

📅 28.03.2022    🕐 11:21

Українська сторона готова обмінювати російських військовополонених на українських бранців іще до завершення бойових дій. Про це президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю представникам російських ЗМІ з YouTube-каналу «Зыгарь», телеканалу «Дождь», порталу «Медуза» та видань «Коммерсантъ» і «Новая Газета».

«Складаються списки. Наші військові, я знаю, складали списки. Всі, хто перебуває (у полоні, – ред.), – ці списки є, дані є. Я не знаю, чи всіх вони цікавлять. Політиків, я думаю, вони не дуже цікавлять. Я просто не впевнений, що російській стороні потрібні ці списки», – зауважив Глава держави.

Зеленський зазначив, що виступає за те, щоб проводити обміни військовополоненими, не чекаючи закінчення війни.

«Необов'язково діяти за якимись загальноприйнятими канонами: мовляв, дочекаємося кінця війни, чи треба, щоб ще набрати там... Я не розумію, навіщо це. Я вважаю, що є домовленість міняти всіх на всіх, є сьогодні стільки-то – давайте обміняємо на стільки-то. Не мірятися: 10 на 10, 11 на 11», – розповів Президент.

Він також зазначив, що Україна не хоче залишати на своїй території трупи російських солдатів, а хоче передавати їх родичам загиблих.

«Вони (російська сторона, – ред.) спочатку відмовлялися, потім якісь мішки нам пропонували... Це все має вигляд... Ви знаєте, навіть коли пес чи кішка помирає, так не вчиняють. Це ж пакети для сміття. Я не розумію, що думають люди, що думають батьки цих дітей», – сказав Глава держави.

Зеленський зауважив, що для нього як для Президента країни, яка воює, таке ставлення неприйнятне навіть щодо солдатів ворожої держави.

«Це ж не худоба. І чому це все страшно? Тому що якщо таке ставлення до своїх, то яке ж тоді ставлення до всіх інших? А ми точно не свої для влади Росії», – резюмував він.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)