"Украерорух" повідомив, коли відкриють український повітряний простір

📅 12.04.2023    🕐 15:50

Український повітряний простір відкриється одразу після закінчення війни.

Про це повідомила пресслужба ДП "Украерорух".

"Сьогодні інформаційний простір України сколихнула новина щодо чергового прогнозу Євроконтролю про ймовірність відновлення польотів в Україні лише з кінця 2029 року. Не могли лишитися осторонь таких повідомлень, тому детально інформуємо стосовно особливостей підготовки прогнозів та перспектив відкриття українського неба", - йдеться в повідомленні.

В "Украерорух" пояснили, що опублікований прогноз Євроконтролю базується на поточній ситуації в авіаційній галузі та конфігурації маршрутів, а саме: закриття повітряного простору України для цивільних польотів через воєнні дії, суттєві обмеження польотів у повітряному просторі Молдови, Росії та Білорусі, суттєве зменшення польотів у Польщі, Балтійських, Скандинавських країнах, та відповідне збільшення інтенсивності польотів у південно-східній частині Європи (з метою обльоту закритих зон) і т.д. 

"Ці фактори вважаються такими, що діятимуть до кінця горизонту планування, тобто до 2029 року, - через відсутність на сьогодні інших підтверджених вхідних даних для прогнозування", - додали в держпідприємстві.

В "Украерорух" наголосили, що Євроконтроль не генерує та не використовує воєнну аналітику для створення своїх прогнозів. Також вказані розрахунки не містять інших факторів невизначеності, як зокрема: непрогнозовану економічну турбулентність, ескалацію геополітичної напруженості, інші непередбачувані події, які можуть мати негативний вплив на розвиток авіації.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)