Угорщина не підтримає санкції ЄС проти російських нафти та газу

📅 19.04.2022    🕐 14:52

Угорщина не приєднається до санкцій Європейського Союзу проти російських нафти та газу, заявив у вівторок глава МЗС Угорщини Петер Сіярто.

«Угорський народ не може платити за цю війну, тому ми не підтримаємо впровадження санкцій щодо постачання газу та нафти», - заявив Сіярто на пресконференції з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу в Анкарі, передає Інтерфакс-Україна.

«Угорщина залежить від російського газу, його постачання здійснюються відповідно до міжнародних угод», - додав він.

Як повідомляє телеканал TRT, Сіярто наголосив, що постачання з Росії до Угорщини здійснюються без перебоїв.

Міністр заявив, що Угорщина виступає за мирне врегулювання ситуації в Україні, підтримує територіальну цілісність України, а також готова приймати українських біженців. При цьому він додав, що постачання озброєнь до України через Угорщину не буде.

«Нашим першорядним завданням є забезпечити Угорщині безпеку. Ми не хочемо, щоб Угорщина була втягнута у війну», - сказав Сіярто.

Раніше у квітні прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявляв, що країна «не піддасться» тиску ЄС у питанні впровадження низки санкцій проти Росії, зокрема - впровадження обмежувальних заходів на постачання нафти та газу. Він наголосив, що для Угорщини це «червона лінія».


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)