Зеленський ініціює створення механізму для покарання винних у злочинах проти українського народу

📅 04.04.2022    🕐 11:48

Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення про створення спеціального механізму правосуддя в Україні для розслідування та судового розгляду кожного злочину російських окупантів на території нашої держави.

«Суть цього механізму – спільна робота національних та міжнародних фахівців: слідчих, прокурорів та суддів. Цей механізм допоможе Україні та світу притягнути до конкретної відповідальності осіб, які розв'язали або будь-яким чином брали участь у цій страшній війні проти українського народу та у злочинах проти наших людей», – повідомив глава держави у зверненні 3 квітня.

Як зазначив президент, Міністерство закордонних справ, Офіс генерального прокурора, Національна поліція, Служба безпеки, розвідка та інші структури згідно зі своєю компетенцією мають спрямувати всі зусилля на те, щоб цей механізм запрацював негайно.

Зеленський також закликав усіх українських громадян і друзів України у світі долучитися до цієї роботи й допомогти встановленню справедливості.

«Світ уже бачив багато воєнних злочинів. У різні часи. На різних континентах. Але настав час зробити все, щоб воєнні злочини російських військових стали останнім проявом такого зла на землі. Кожен винний у таких злочинах буде внесений у спеціальну Книгу катів, буде знайдений і покараний», – заявив Президент.

Крім того, глава держави зазначив, що всі партнери України будуть детально поінформовані про те, що відбувалося на тимчасово окупованій території нашої держави.

«Воєнні злочини в Бучі та інших містах під час російської окупації будуть предметом розгляду і в Раді Безпеки ООН у вівторок», – повідомив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Збройні сили України звільнили Київщину від російських окупантів 2 квітня.

Після цього відкрилися нові докази їхніх нелюдських злочинів: розстріли мирних жителів, масові поховання жертв насильства тощо. 


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)