Окупанти силою вивезли до Росії близько 40 тисяч українців

📅 27.03.2022    🕐 10:01

Російські окупанти вивезли з зон бойових дій і тимчасово окупованих територій у напрямку РФ за не узгодженими з Україною квазі-гуманітарними коридорами близько 40 тисяч громадян України, повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції.

"Ми постійно й потужно сигналізуємо міжнародній спільноті та інституціям про те, що згадані російські "коридори" є незаконними, не погодженими з нами. Тим паче, що на тій стороні – і під Донецьком, і під Луганськом – примусових переселенців пропускають через спеціальні фільтраційні табори, що порушує Женевську конвенцію. Але Міжнародний комітет Червоного хреста (МКЧХ) чомусь навіть вирішив відкрити в Ростові-на-Дону своє представництво – саме для роботи з силоміць депортованими до РФ українцями. Ми вимагаємо, щоб він сприяв поверненню таких наших громадян. Сподіваємося, Червоному хресту вдасться зібрати їхні списки", - сказала Верещук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється на сайті відомства, водночас чиновниця констатує безсилля таких міжнародних інституцій, як МКЧХ, ООН, на тлі чого Україна продовжує боротися і не припинить боротьбу за кожного свого громадянина та повернення всіх додому.

За її словами, за схожою схемою окупанти діють і на тимчасово окупованій частині Київської області, силоміць вивозячи громадян України на територію Білорусі.

При цьому окупанти всіляко перешкоджають евакуації мирних жителів на підконтрольну українському уряду територію, розповіла Верещук.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)