В 11 регіонах України стартувала посівна

📅 26.03.2022    🕐 15:02

Уряд ухвалив рішення про доступ аграріїв до безвідсоткових фінансів та вживає заходів для зниження цін на паливо. Про це зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні.

Він повідомив, що вже в 11 регіонах України стартувала посівна, тоді як торік у цей час вона ще не починалась.

«Ми безмежно вдячні нашим аграріям і всім, хто сьогодні працює в полі, аби забезпечити країну продовольством», — сказав Шмигаль.

Крім того, прем’єр-міністр повідомив, що почала діяти програма з безкоштовного забезпечення продуктами харчування прифронтових міст. Ці продукти, з його слів, вже закуповуються для роздачі людям у населених пунктах, які зараз перебувають на лінії зіткнення.

Також Шмигаль відзначив, що Верховна Рада проголосувала за законопроект, який дозволить зробити в Україні найшвидшу у світі митницю.

«Прибирається ПДВ та ввізне мито на імпорт товарів, які завозяться платниками єдиного податку з обігу. На митниці також тепер працює декларативний принцип роботи», — зауважив очільник уряду.

Зі слів прем’єр-міністра, на підставі лише однієї сторінки спрощеної декларації гуманітарні вантажі оформлюються митницею за 10-15 хвилин. Він підкреслив, що отримувати будь-які документи від ВЦА чи інших органів для ввезення гуманітарної допомоги не потрібно.

Як зазначив Денис Шмигаль, до України вже ввезено більше 128 тисяч тонн гуманітарних вантажів.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)