Стало відомо, скільки разів можна подавати заявку у єВідновлення

📅 15.05.2023    🕐 15:01

В межах проєкту єВідновлення заявки на ремонт у разі потреби можна подавати необмежену кількість разів.
Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна.

«Програмою з компенсації незначних ремонтів пошкодженого житла можна буде скористатися не один раз. На жаль, іноді цих пошкоджень зазнають одні і ті самі приміщення. Все відбуватиметься по тій самій процедурі. Немає ніяких обмежень – подавати заявки у реєстр можна стільки разів, скільки буде потрібно», – розповіла Азархіна.

Вона також дала рекомендації громадянам, які самостійно відремонтували свої помешкання, зберігати усю інформацію про збитки та зачекати, коли уряд запустить програму компенсації витрат у зв'язку з цими пошкодженнями в Україні.

«Ми просимо всіх громадян зберігати всі чеки, всі фотографії, максимально всю інформацію. І до цього питання ми обов'язково повернемося згодом. Зараз ми розуміємо, що у держави обмежені ресурси, тому знайшли варіант максимально швидкого прямого способу надати допомогу для дрібних ремонтів. Коли ми пропрацюємо цей масив ремонтів, ми будемо йти далі», - підкреслила заступник міністра.

Азархіна також нагадала, що 22 травня в дію вступить Закон про запровадження компенсації за пошкоджене або знищене житло, в якому передбачені значно більші суми компаенсації для українців, які втратили своє житло.

«Ним передбачений трохи складніший механізм, потрібно буде підтверджувати пошкодження спеціальними комісіями, право власності, нам доведеться синхронізувати це все з різними реєстрами, тому потрібно трошки більше часу, аби ця процедура була запущена масово», – повідомила заступник міністра.

Як і повідомлялося, в Україні стартує програма компенсації за пошкоджене житло «єВідновлення». Послугу запускають навесні саме для того, щоб власники житла встигли відремонтувати його до зими. 


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)