Україна вимагає від РФ повернення 4 тисяч дітей-сиріт

📅 03.04.2023    🕐 13:44

Україна вимагає від Росії повернути понад 4 тисячі дітей-сиріт, яких незаконно депортували на територію країни-агресорки.

Про це повідомила віце-прем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час візиту до Запоріжжя.

"Росія свідомо розмиває фокус ЗМІ, фокус суспільства називаючи всіх дітей евакуйованими, говорячи про те, що вони здійснили нам величезну послугу забравши наших дітей, що це, мовляв, гуманітарна місія, це їхнє добре відношення і порятунок. Це не так. Це злочин, це депортація, це акт геноциду по відношенню до українських дітей. І ми це фіксуємо кожного разу. Ми звернулись до Росії з письмовим переліком поіменним дітей сиріт, яких ми вимагаємо повернути. Власне, 4396 імен наших дітей", – розповіла міністр.

За її словами, Україна готова співпрацювати у питанні повернення викрадених українських дітей з усіма міжнародними організаціями. Верещук зазначила, що наші служби готові забрати наших депортованих дітей у будь-якій країні.

"В будь-якій країні ЄС, де вони нам їх передадуть на кордоні з Росією за посередництва або ЮНІСЕФ, або Міжнародного комітету Червоного Хреста, за посередництва інших міжнародних організацій, які готові виїхати і забрати наших дітей. Ми наполягаємо на тому, щоб всі діти були повернуті, бо у всіх дітей є законний представник. Держава, яка є законним представником таких дітей, готова взяти на себе відповідальність за їх життя і їх комфортне перебування", – підсумувала вона.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)