Ле Пен підозрюють у зловживанні грошима ЄС на €600 тисяч

📅 18.04.2022    🕐 16:06

Французька прокуратура заявила про розгляд звіту агентства Європейського Союзу по боротьбі з шахрайством (OLAF), в якому ультраправого кандидата в президенти Марін Ле Пен та членів її партії звинувачують у зловживанні фондами ЄС на суму понад 600 тисяч євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Прокуратура Парижа підтвердила, що вивчає звіт, отриманий від агентства ЄС по боротьбі з шахрайством 11 березня.

За даними розвідувального веб-сайту Mediapart, у звіті OLAF стверджується, що йдеться про загальну суму розтрати в 617 000 євро, з яких 140 000 приходиться на саму Ле Пен.

Водночас зауважується, що лідерку «Національного об’єднання» та членів її партії не звинувачують в прямому отриманні незаконних прибутків, але в незаконному використанні коштів ЄС на витрати на персонал та заходи.

У розмові з BFM TV адвокат Ле Пен Родольф Босселут заявив, що його клієнтка заперечує звинувачення. Він додав, що її ще не допитали, і ні він, ні Ле Пен не бачили звіту OLAF.

Ле Пен перебуває під слідством з 2017 року в рамках розслідування імовірного використання коштів Європарламенту для оплати роботи її помічників у Франції.

Нагадаємо, чинний лідер Франції Еммануель Макрон та лідерка ультраправого «Національного об’єднання» Марін Ле Пен змагатимуться у другому турі президентських виборів у Франції, який відбудеться 24 квітня. За дев'ять днів до другого туру Макрон трохи збільшує відрив від Ле Пен.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)