Литва допоможе Україні експортувати с/г продукцію

📅 12.04.2022    🕐 13:26

Литва допоможе Україні наростити експорт агропродукції, який впав унаслідок блокади країною-агресором РФ українських морпортів.

Про це йшлося на зустрічі міністра сільського господарства Литовської Республіки Кестутіса Навікаса із міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським, повідомляє прес-служба українського відомства.

Основною темою зустрічі українського та литовського міністрів було використання логістичних можливостей Литовської Республіки для експорту українських зернових на традиційні ринки збуту української аграрної продукції в Африці, Азії, Близькому Сході.

Міністр Кестутіса Навікас зазначив, що у даний час транспортне відомство Литви опрацьовує питання відправлення найближчим часом тестового потяга з України об’ємом 2000 тон, що є вочевидь недостатнім, натомість стане першим кроком для реалізації глобального проекту.

Литовською стороною також було висловлено запевнення у надані всебічної підтримки Україні щодо її євроінтеграційних прагнень. У цьому контексті Міністр Кестутіса Навікас наголосив, що він особисто буде сприяти проведенню консультацій з європейськими колегами щодо надання методичної допомоги у пришвидшеному проходженні необхідних процедур для вступу України в ЄС, зокрема у сфері сільського господарства.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)