Шмигаль назвав головні економічні зрушення минулого тижня

📅 06.04.2022    🕐 13:09

Кабінет Міністрів України перезапустив економіку і поставив її на воєнні рейки. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні 4 квітня.

Глава уряду озвучив головні економічні зрушення та результати роботи в цьому напрямку за минулий тиждень. Зокрема, 73 млрд грн були спрямовані в резервний фонд, аби оперативно забезпечувати армію всім необхідним. Були скорочені витрати на Верховну Раду, Кабінет Міністрів, суддів, прокурорів.

«Повністю виплатили проіндексовані пенсії за березень усім пенсіонерам. Авансом за квітень зробили виплати для прифронтових регіонів. Успішно реалізували програму виплат по 6,5 тисяч гривень усім, хто втратив роботу. Заявки надійшли від 5 млн людей. Більшість кошти вже отримали, інші — отримають найближчим часом», — сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр відзначив, що було розпочато програми підтримки: ведеться пошук житла для людей, надаються кошти бізнесу для найму переселенців на роботу, у «Дії» запущено можливість подавати інформацію про зруйноване житло.

«Почали посівну. Зараз вона йде майже по всіх регіонах країни. Насіння, добрива, паливо — є. Держава надала аграріям фінансування на понад 20 млрд грн. Кредити всім під 0%», — зауважив очільник уряду.

Крім того, було розпочато програму закупівлі 10 млн продуктових наборів для їх подальшої безкоштовної роздачі людям у прифронтових містах.

«Продовжили допомагати з релокацією українським виробничим підприємствам. Майже 1,5 тисячі заявок отримали. Більше 100 підприємств уже переїхали та працюють. Сформовано нові логістичні маршрути для максимально можливого відновлення українського експорту. Шукаємо нові можливості та створюємо нову інфраструктуру на кордонах», — зазначив прем’єр-міністр.

Зі слів очільника уряду, більш як 150 тисяч бізнесів уже переходять на нову систему оподаткування — 2% з обороту. Також Шмигаль підкреслив, що черг на митниці для ввезення товарів більше немає. Уся гуманітарна допомога оформлюється за 10 хвилин.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)