Столтенберг: Союзники з НАТО постачатимуть Україні зброю так довго, як буде потрібно

📅 31.03.2022    🕐 18:54

Союзники з НАТО будуть постачати зброю Україні в її протистоянні російській агресії так довго, як це буде необхідно, заявляє генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

«Ми маємо продовжувати постачати зброю Україні так довго, як це буде потрібно. Це надзвичайно важливо, тому що Україна веде війну за свободу, демократію, наші спільні цінності», - сказав він на прес-конференції у четвер у Брюсселі, передає Інтерфакс-Україна.

Генсек нагадав, що Альянс підтримує Україну вже багато років, ще до вторгнення. Після вторгнення союзники ще більше допомагають, надаючи зброю, гуманітарну та фінансову підтримку Україні. «Є серйозне зобов'язання саміту НАТО, який відбувся минулого тижня, щоб і надалі підтримувати Україну», - наголосив Столтенберг.

Водночас він утримався від конкретної відповіді на запитання про необхідність надати Україні наступальне озброєння. «Союзники з НАТО підтримують українські збройні сили вже багато років, надаючи сучасне обладнання, різного виду зброю, а також підтримуючи модернізацію української армії. Це допомогло зробити її сильнішою, краще підготовленою, ніж будь-коли раніше. Але, звісно, насамперед це хоробрість і відданість українських солдатів – чоловіків та жінок у формі, які були здатні вистояти перед російськими силами. Ця хоробрість українських збройних сил вразила і надихнула весь світ», - зазначив генсек НАТО.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)