Сійярто обурився постом співвітчизника про співчуття Україні

📅 29.03.2022    🕐 17:48

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто публічно обурився через твіт лідера об’єднаної опозиції, ключового суперника Віктора Орбана на виборах.

Про це, як повідомляє Європейська правда, міністр  заявив у відеозверненні до угорців на своїй сторінці.

Приводом для термінового звернення очільника МЗС Угорщини став допис Петера Маркі-Зая, ключового суперника Орбана на виборах, що відбудуться 3 квітня. Маркі-Зай підтримав акцію, що відбулася у Будапешті вихідними для підтримки українців, які загинули у Маріуполі від російських бомбардувань. Згодом цю акцію підтримав і президент Зеленський.

Петер Маркі-Зай відповів йому коротким твітом: «Народ Угорщини чує ваші слова. Чекаю на той день, коли ми зможемо зустрітися на березі Дунаю та обмінятися думками про майбутнє ЄС і мирне співіснування наших націй». До допису він долучив фото цієї акції, а згодом додав допис про необхідність підтримки українських біженців.

Утім, як пояснив очільник МЗС Петер Сійярто, цю підтримку в уряді Угорщини вважають неприйнятною.

«Петер Марі-Зай звернувся у Twitter до президента України. Цим він дав зрозуміти, що вони вже  погодилися. Домовилися, що якщо урядом в Угорщині керуватимуть ліві, вони негайно проголосують за санкції щодо газу й нафти та негайно почнуть постачання зброї в Україну», - пояснив своє обурення Сійярто, який є одним з найближчих до Орбана представників угорського уряду.

Сійярто вважає, що така підтримка України  втягує Угорщину у війну з Росією.

Нагадаємо, раніше президент Польщі, що є єдиним твердим соратником Угорщини в ЄС, заявив, що йому «важко зрозуміти ставлення Орбана до війни в Україні».


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)