Екс-міністр агрополітики звільнився через проблеми зі здоров'ям

📅 25.03.2022    🕐 11:40

Екс-міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко пішов у відставку з посади через погіршення стану здоров'я, спричинене спадковою хворобою.

«Я зробив усе, щоб по максимуму налагодити роботу. Але наразі я веду війну не лише з нашим спільним ворогом, а й з тяжкою спадковою хворобою. У неї немає прописки, через неї стан мого здоров'я постійно погіршується. Тому я змушений залишити посаду міністра агрополітики - з важким серцем, але зі щирою вірою у відновлене Мінагрополітики», - написав він.

Лещенко заявив, що під його керівництвом команда міністерства зробила все, щоб перевести український АПК на рейки воєнного часу.

«На сьогодні цей поїзд, який гарантує нашій державі продовольчу безпеку, їде так, як треба», - додав міністр.

З його слів, Україна наразі має запаси продовольства на найближчі два роки і підготувалася до посівної, яка стане найважливішою в історії України через вторгнення російських військ.

Крім того, Мінагрополітики сприяло забезпеченню аграріїв технікою, обладнанням, добривами, посадковим матеріалом, а також зняло низку бюрократичних перешкод, щоб уникнути збоїв у с/г виробництві.

«Бажаю новому міністру агрополітики Миколі Сольському сил та професійної реалізації! Обіцяю допомагати разом із усіма аграріями всім, чим зможу, у вирішенні надскладних завдань», - підсумував екс-міністр.

Нагадаємо, Верховна Рада у грудні 2020 року призначила голову Держгеокадастру Романа Лещенка міністром агрополітики. Він очолив Держгеокадастр у червні 2020 року, а до цього з 1 жовтня 2019 року був уповноваженим президента України із земельних питань.

Микола Сольський (парламентська фракція «Слуга народу») у серпні 2019 року очолив Комітет з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради ІХ скликання, а 24 березня поточного року парламент призначив його міністром агрополітики.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)