Данілов: Терористи захопили дві АЕС, а МАГАТЕ як води в рот набрала

📅 19.03.2022    🕐 21:06

Секретар РНБО Олексій Данілов просить представників Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ) прибути на захоплені російськими окупантами Чорнобильську та Запорізьку АЕС, щоб проконтролювати дотримання норм.

«Росія – це країна-терорист, це вже доведено. Але вона зараз ще й країна – ядерний терорист. І сьогодні інституція, яка має назву МАГАТЕ, мала би втрутитися в цю ситуацію», - сказав він в ефірі українських телеканалів.

«Терористи захопили дві АЕС, а МАГАТЕ мовчить, як води в рота набрала. Де її представники на цій станції? Вони б мали вже прибути сюди, безпосередньо контролювати все, що відбувається на цих станціях.

У мене велике прохання до всіх представників МАГАТЕ – пришліть, будь ласка, на Чорнобильську станцію своїх представників, на Запорізьку станцію своїх представників, щоб ви переконалися, що там відбувається по нормах і нормативах, як на ядерних об’єктах. Але їм, мабуть, лячно це робити. Але це насправді дуже й дуже сумно», - приводит слова Данілова Українська правда.

16 березня голова Енергоатому Петро Котін заявив, що Між Україною та МАГАТЕ готується угода про гарантії безпеки ядерних об'єктів. 

Російські війська захопили ЗАЕС у ніч проти 4 березня. Персонал станції продовжує працювати, однак змушений узгоджувати свої дії із загарбниками. Також російськими військами захоплена Чорнобильська АЕС.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)