Мер: В Ірпені загинуло 200-300 цивільних та 50 військових

📅 30.03.2022    🕐 18:38

Приблизно 200-300 мешканців м. Ірпінь Київської області загинули під час окупації, вуличних боїв та від обстрілів у місті. Також під час боїв за місто загинули приблизно 50 військовослужбовців, зокрема 16 бійців територіальної оборони, розповів мер міста Олександр Маркушин.

«На жаль, 16 бійців із нашої територіальної оборони загинули. 29 у лікарні. Якщо додати ще й ЗСУ, то, я гадаю, десь взагалі до 50 людей загинуло і людей 100 хлопців поранено. Але відвоювали, не віддали маленьке місто, вже герой, не дали пройти ворогові до Києва», - приводит слова Макрушина Інтерфакс-Україна.

При цьому, відповідаючи на запитання про кількість загиблих мирних жителів міста, він зазначив, що такої інформації наразі немає, уточнивши, що коли відбувалися інтенсивні бої та обстріли, жителі ховали загиблих у дворах, парках.

«Я гадаю, приблизно 200-300 людей, на жаль, загинули. Дуже багато під завалами загинули... Завали ще ніхто не розбирав... Сьогодні наша команда разом із поліцією та військовими займалася вивозом загиблих людей», - сказав Маркушин.

Мер уточнив, що приблизно 30% жителів міста відмовилися залишати його з початком війни та пережили бої та окупацію в Ірпені.

З його слів, у місті зруйновано 50% будинків та критичної інфраструктури. Водопостачання вже відновлюється шляхом підключення мереж до київських, а енергопостачання та газопостачання ще не відновлюється, оскільки це небезпечно.

«В Ірпені на сьогодні ще небезпечно... Нас постійно обстрілюють з району Бучі, Ворзеля, Ірпінь страждає від обстрілів «Градів», від обстрілів мінометів, від важкої артилерії, частково обстрілюють із танків нас та зі стрілецької зброї. Але повністю периметр контрольований нашими військами і в Ірпені немає російських загарбників», - повідомив Маркушин.

Він подякував усім правоохоронцям та військовослужбовцям, які допомогли відстояти та відвоювати місто.

Нагадаємо, Ірпінь звільнили від окупантів 28 березня.


Главные новости

2001 — 2024 © ForUm.