Шольц підтвердив замовлення 17 систем ППО IRIS-T для України

📅 05.09.2024    🕐 15:41

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив замовлення 17 систем протиповітряної оборони IRIS-T для України.

Про це він поінформував 4 вересня, виступаючи на базі ВПС, передає Bloomberg.

Так, вказується, що Шольц прийняв поставку сучасних систем протиповітряної оборони для німецьких Збройних сил і підтвердив замовлення ще на п'ять, а також ще 17 одиниць для України, щоб допомогти відбити російські атаки.

Шольц сказав, що закупівля для Бундесверу шести IRIS-T, вироблених Diehl Defence GmbH & Co. KG, відіграватиме ключову роль у зміцненні європейської ініціативи "Небесний щит".

За словами Шольца, призначені для України IRIS-T доповнять вже 7 поставлених, які допомогли збити понад 250 російських ракет, дронів і безпілотників і врятувати багато життів. Чотири з них будуть відправлені до кінця цього року, а решта – з наступного, пообіцяв він.

"Це свідчить про те, що німецька підтримка України не припиняється. Ми спланували все заздалегідь і вчасно забезпечили контракти і фінансування, щоб Україна могла і надалі повністю покладатися на нас. І це також показує, що наша промисловість є високоефективною - коли вона має необхідну безпеку планування", – сказав Шольц.

Видання зазначило, що Німеччини за обсягами допомоги Україні у відбитті російської агресії поступається лише США – країна надала та пообіцяла матеріальну допомогу на суму близько 28 мільярдів євро.

Також Bloomberg з посиланням на урядовців поінформувало, що до 2026 року Україна отримає 24 системи IRIS-T з Німеччини – 12 середньої дальності і 12 меншої дальності.Шість IRIS-T для Бундесверу коштуватимуть близько 950 мільйонів євро, додав чиновник, який попросив не називати його ім'я, обговорюючи конфіденційне планування.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)