Умєров поговорив з партнерами щодо поставок ППО

📅 29.08.2024    🕐 12:55

Міністр оборони України Рустем Умєров узяв участь у режимі відеоконференції в засіданні Ради Україна-НАТО, скликаної за дорученням президента у зв'язку з масованими ракетними обстрілами Росією, де поінформував партнерів про поточну ситуацію в країні.

На своїй сторінці у фейсбуці міністр зазначив, що два дні тому держава-терорист запустила понад 200 ракет і дронів, убивши невинних людей і зруйнувавши критичну інфраструктуру.

"Поінформував партнерів про поточну ситуацію. Обговорили подальші плани щодо поставок систем ППО та ракет до них. Нам потрібно посилювати нашу протиповітряну оборону. Також ми продовжуємо консультації, зокрема і у двосторонніх форматах, щодо створення щита протиповітряної оборони - так званого поясу безпеки над західними регіонами держави", - написав Умєров.

Окремо він висловив подяку союзникам за непохитну підтримку та обіцяну допомогу.

"Усе більше союзників підтримують зняття обмежень для використання далекобійної зброї для самооборони України в рамках міжнародного права", - повідомив він.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи результати засідання Ради Україна-НАТО, заявив про необхідність продовжити надавати Україні озброєння і боєприпаси, необхідні їй для захисту від вторгнення Росії.

Раду НАТО-Україна було скликано на прохання Києва після нещодавніх масованих російських авіаударів по українських громадянах та інфраструктурі.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)