Польща через протести фермерів закликатиме ЄС відійти від зеленої політики

📅 26.02.2024    🕐 17:02

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський закликатиме ЄС обмежити політику щодо довкілля, проти положень якої виступають фермери. За його словами, протести фермерів є результатом "поганих рішень".

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv. Секерський про це заявив під час пресконференції в неділю

"Я буду… вимагати обмежити Європейський зелений курс", – заявив Секерський, маючи на увазі, серед іншого, рішення, пов'язані з використанням пестицидів і мінімальною часткою орних земель щодо невиробничих площ або угідь. З таким таким закликом міністр звернеться до Ради ЄС у понеділок.

За словами Секерського, протести фермерів є результатом "певних упущень, але також і поганих рішень".

До таких поганих рішень він зарахував Європейський зелений курс, який, за його словами, був схвалений колишнім польським урядом, але також "значною мірою підготовлений нинішнім комісаром з питань сільського господарства Янушем Войцеховським".

Рішення, запроваджені Зеленим курсом, є неприйнятними для польських фермерів, наполіг міністр. "Фермери навіть вважають, що ці рішення порушують їхню професійну гідність", – заявив він.Він також сказав, що очікує "більшої відкритості" від Єврокомісії щодо змін до правил торгівлі з Україною, лібералізація яких призвела до того, що, за його словами, українські продукти харчування заполонили польський ринок.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)