Буданов: Росія планувала в Україні "Майдан-3"

📅 26.02.2024    🕐 10:42

Начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що РФ планувала, але не змогла реалізувати проти України найдорожчу у своїй історії інформаційно-психологічну операцію, повідомляють у телеграм-каналі ГУР.

"Вони не знайшли нічого кращого, як назвати цю операцію "Майдан-3" - вона так офіційно в їхніх документах і називалася. Це максимально дорога операція для них і вона вже практично провалилася", - повідомив Буданов у кулуарах форуму "Україна. Рік 2024" у неділю в Києві.

За його словами, у межах цієї операції РФ планувала створити в Україні ситуацію, "за якої піддати сумніву легітимність ухвалення рішень в Україні в період після 20 травня цього року".

"Вони розраховували на певну смуту в українському суспільстві у звʼязку з цим, яка буде спроектована на наше військо. Після цього, посіявши двоякі думки в нашій армії, в першій половині червня вони планували нанести воєнну поразку на сході, користуючись розхитаною заздалегідь ситуацією в армії. Але вони не зможуть нанести воєнну поразку, і ця їхня спецоперація вже провалилася", - додав Буданов, пише "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, у травні 2024 року спливає 5-річний термін повноважень президента України, однак, згідно із Законом, проведення президентських виборів до закінчення воєнного стану неможливе.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)