Каса в смартфоні: переваги мобільного додатку ПРРО для ФОП

📅 23.01.2024    🕐 09:32

Стрімкий розвиток технологій допомагає бізнесу спрощувати та автоматизувати рутинні процеси. Щоб фіскалізувати чеки фізичним особам-підприємцям (ФОП) сьогодні не потрібна громіздка залізна каса. Достатньо мати під рукою смартфон із мобільним додатком програмного РРО. Як відбувається цей процес та які переваги приносить бізнесу каса в смартфоні – читайте в цій статті.

Як видавати чеки за допомогою додатку ПРРО

Законодавство України зобов’язує видавати чеки всіх ФОП 2-4 груп, які проводять розрахунки з клієнтами в готівковій чи безготівковій формі. Видача чеків здійснюється за допомогою РРО або ПРРО.

Програмний реєстратор розрахункових операцій, або ПРРО – це цифровий аналог стаціонарної каси, за допомогою якого можна фіскалізувати чеки. Якщо звичайний РРО фіскалізує, друкує чеки та зберігає інформацію про це в блоці пам’яті, то програмний РРО одразу зв’язується через мережу із сервером податкової й передає на нього всі розрахункові відомості.

Працювати ПРРО може на будь-якому пристрої із інтернет-доступом: комп’ютері, планшеті чи смартфоні. Один із найзручніших варіантів – це програмна каса в мобільному додатку.

Видавати чеки зі смартфону з ПРРО максимально просто. Розглянемо покроково як це зробити на прикладі мобільного додатку РРО Checkbox для пристроїв на базі Android:

  1. Зареєструйтеся на порталі Checkbox. Додайте ключ ЕЦП, й система автоматично підтягне необхідні для реєстрації дані з державних реєстрів.
  2. Додайте в програмі торгову точку, касира та касу.
  3. В особистому кабінеті додайте товари чи послуги.
  4. Встановіть мобільний додаток для Android.
  5. Прийміть оплату.
  6. Сформуйте чек, роздрукуйте його чи надішліть клієнту в СМС-повідомленні або на Viber.

Процес фіскалізації в смартфоні не тільки ефективний, але й зручний. Все, що потрібно зробити – це завантажити додаток та ввести необхідні дані. Не треба важкого обладнання чи спеціалізованого персоналу – всі операції виконуються в мобільному телефоні підприємця.

Переваги використання програмного РРО в смартфоні для ФОП

Сучасний програмний РРО в смартфоні приносить підприємцям суттєві переваги в порівнянні зі звичайними стаціонарними касами:

  • Мобільність та зручність. Однією з основних переваг є можливість здійснення фіскалізації будь-де й будь-коли. ФОП може виписувати чеки під час відрядження, в мандрівці чи просто під час робочого ланчу. Це також ідеальне рішення для роботи кур’єра, який зможе видавати чеки клієнтам безпосередньо під час передачі товару, якщо підприємець надає послуги з доставки.
  • Економія. Мобільний додаток ПРРО надає змогу ФОП ефективно використовувати свої смартфони в якості фіскальних реєстраторів. Тобто підприємцю не треба витрачати гроші на придбання касового апарату, його обслуговування та заміну. А ще можна не купувати принтер та касову стрічку, адже чеки приходитимуть клієнтам по електронним каналам зв’язку.
  • Автоматизація обліку. Додаток не лише видає фіскальні чеки, але й автоматизує облік операцій, що значно спрощує бухгалтерію для ФОП.
  • Інтеграція з іншими системами. ПРРО інтегрується з іншими бізнес-системами автоматизації. Завдяки цьому можна створити єдину систему ведення бізнесу та суттєво полегшити рутинні процеси.

Мобільний додаток ПРРО для ФОП – це не тільки сучасний, але й ефективний спосіб фіскалізації чеків. Він допомагає підприємцям бути мобільними та зосереджуватися на розвитку свого бізнесу, не турбуючись про складнощі обслуговування обладнання.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)