Похолодання може призвести до дефіциту електроенергії, закликають економити

📅 04.12.2023    🕐 18:20

Поступове похолодання протягом тижня, про яке попереджають синоптики, і пов'язане з цим зростання споживання можуть призвести до дефіциту електроенергії в системі, повідомила НЕК "Укренерго".

Згідно з її повідомленням у телеграм-каналі в понеділок, диспетчерський центр "Укренерго" протягом доби поки що не прогнозує дефіциту в енергосистемі й застосування лімітів споживання, але ситуація в енергосистемі залишається складною.

"Тому для підтримки балансу між виробництвом і споживанням в енергосистемі необхідно ощадливо споживати електроенергію", - попереджає системний оператор.

За його даними, уранці одна з теплоцентралей на півдні країни зупинила роботу через пошкодження під час обстрілу. Протягом доби з різних технічних причин в аварійний ремонт виведено п'ять блоків на теплових електростанціях у різних регіонах.

Крім того, сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність у всій країні.

Як зазначає "Укренерго", енергетики на Одещині повністю відновили електропостачання споживачам, знеструмленим через негоду 25-26 листопада.

Водночас негода завдала пошкоджень мережам системи розподілу в західному регіоні. Загалом через негоду на ранок понеділка знеструмлено 145 населених пунктів у Житомирській, Львівській, Сумській, Чернігівській областях.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 420 населених пунктів.

Як уточнила "Укренерго", за відсутності експорту е/е її імпорт у понеділок здійснюється протягом однієї години ввечері зі Словаччини та Румунії загальним обсягом 82 МВт-год.

Як повідомлялося раніше з посиланням на сайт ENTSO-E, 4 грудня імпорт здійснюється зі Словаччини обсягом 62 МВт-год.

З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи в Україну та Молдову становить 1700 МВт.

За даними Міненерго, у короткостроковий ремонт виведено два блоки й два корпуси ТЕС, натомість додатково включено з резерву для роботи один блок на ТЕС, ще два корпуси ТЕС буде під'єднано протягом дня.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)