головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі: Україна у "хорошій позиції" для контрнаступу

📅 27.04.2023    🕐 09:20

Україна перебуває у "хорошій позиції" для контрнаступу проти російських окупантів, заявив головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі, передає CNN.

"Згідно з моделюванням, яке ми дуже ретельно провели разом з ними, українці перебувають у хорошій позиції", - сказав Каволі під час слухань у Комітеті збройних сил Конгресу в середу.

Генерал зазначив, що військові США працювали з українськими колегами над можливістю несподіваного для ворога нападу.

Каволі також сказав, що сухопутні сили Росії сьогодні більші, ніж вони були на початку конфлікту, незважаючи на численні втрати у війні проти України. Крім того, за його словами, крім сухопутних сил, Росія має й інші ресурси.

За його словами, "ВПС втратили дуже мало; вони втратили 80 літаків". Каволі зазначив, що росіяни мають "ще 1000 винищувачів і бомбардувальників".

Також він додав, що російські сили в інших місцях "не зазнали негативного впливу" від війни в Україні, навівши приклад посилення патрулювання російських підводних човнів в Атлантиці, пише "Інтерфакс-Україна".

"Одна з цих сил - їх підводні сили. Важко говорити публічно…про підводну війну і наші зусилля в цій площині. Але я можу сказати, що росіяни активніші, ніж ми їх бачили за останні роки, і їхнє патрулювання в Атлантиці та по всій Атлантиці на високому рівні, в більшості випадків на вищому рівні, ніж ми бачили останніми роками", – сказав Каволі.

Також генерал запевнив, що Збройні сили України отримають необхідну зброю в строк для майбутнього контрнаступу проти російських військ, зазначивши, що понад 98 відсотків обіцяної Києву бойової техніки вже поставлено. 


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)