Половина ув'язнених з ПВК "Вагнера" загинули в Україні

📅 13.03.2023    🕐 13:25

Наразі загинуло близько половини ув'язнених, яких завербували до ПВК "Вагнера" і відправили в Україну. Засновник угруповання Євген Пригожин знайшов нові канали вербування, однак навряд це допоможе Росії.

"Близько половини ув’язнених, яких ПВК Вагнера уже відправила в Україну, ймовірно, стали жертвами, а нові канали вербування навряд чи компенсують втрату засуджених. Якщо заборона триватиме, Пригожин, ймовірно, буде змушений зменшити масштаби чи інтенсивність операцій в Україні", - пише Міноборони Британії у Тwitter

У британській розвідці припустили, що останніми тижнями Пригожин втратив доступ до російських в'язниць через суперечки з керівництвом міноборони РФ.Зазначається, що після цього Пригожин почав вербувати найманців до ПВК у спортивних центрах та середніх школах. З початку березня "Вагнер" створив групи з вербування в спортивних центрах щонайменше в 40 локаціях по всій Росії. Крім того, вербувальники в масках також проводили профорієнтаційні бесіди в середніх школах Москви, розповсюджуючи анкети під назвою "Заява молодого воїна", щоб зібрати контактні дані зацікавлених учнів.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)