IT-сорсинг: якими навичками та інструментами повинен володіти сорсер?

📅 17.10.2022    🕐 13:53

Сорсер – одна з дуже цікавих професій нашого часу. Більш докладно дізнатися про сорсинг в IT можна завдяки публікаціям в блозі IT-рекрутингової агенції ITExpert. Експерти агенції пропонують читачам дізнатися чимало лайфхаків, що будуть корисними як новачкам, так і досвідченим робітникам IT-сфери. ITExpert вже 7 років знаходиться на ринку, тож в публікаціях блогу ви знайдете лише актуальну та вичерпну інформацію.

 

Якими навичками має володіти сорсер?

Спеціаліст з IT-сорсингу для пошуку кандидатів використовує певні джерела, він може наймати кращих кандидатів, адже аналізує ефективність каналів залучення робітників IT-сфери. Кандидатів сорсер шукає на майданчиках LinkedIn, Behanc, Gitter, GitHub. Також «здобич» можна знайти на різноманітних івентах та форумах.

 

Сорсер повинен володіти такими здібностями, як:

  1. бажання отримувати нові навички та знання;
  2. азарт до роботи, без якого неможливо отримання високих результатів;
  3. високий рівень самоорганізації, адже обсяг щоденної роботи спеціаліста дуже великий.

 

Здається, що ця професія не дуже і складна, але це помилка. Слід зазначити, что за кілька місяців неможливо перекваліфікуватися в сорсера з рекрутера, адже треба знати не тільки технологію пошуку персоналу, але також мати і розвинене аналітичне мислення.

 

 

Які інструменти має використовувати сорсер?

 

 

Одним з інструментів, що суттєво спрощує працю з пошуку IT-спеціалістів є платформа AmazingHiring. Зараз це один з найбільш популярних сервісів, адже він має багато переваг. Одна з них – широка база кандидатів, на AmazingHiring зібрано більш, ніж 600 млн профілів фахівців в сфері інформаційних технологій. Також сорсер має можливість ознайомитися з докладною професійною біографією кожного кандидата (контактними даними, досвідом, ключовими навичками). AmazingHiring надає можливість налаштувати комунікацію з кандидатами.

 

Але слід зазаначити, що у сервіса є і недоліки, наприклад, він відносно дорогий, також налаштований саме на автоматичний сорсинг, під час якого можуть траплятися помилки, тож пошук кандидатів не буде релевантним.

 

Сорсер має вміти також використовувати веб-сервіс для хостингу IT-проектів GitHub, адже тут можна знайти портфоліо IT-фахівців та отримати доступ до контактних даних. Також завдяки GitHub можна дати оцінку професійним якостям кандидата.


 


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)