В КГГА пояснили підвищення рівня води у Дніпрі

📅 12.10.2022    🕐 15:33

Київська міська державна адміністрація повідомляє, що підвищення рівня води в Дніпрі не перевищує аварійних значень і пов’язано з інтенсивною роботою Київської та Канівської гідроелектростанцій для підтримання об’єднаної енергетичної системи України. Про це йдеться в повідомленні КМДА, передають Українськi Новини.

"Підвищення рівня води у річці Дніпро в межах Києва не перевищує аварійних значень", - йдеться в повідомленні.

Директор департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук повідомив, що наразі рівень води у Дніпрі піднявся приблизно на 1 метр.

Ткачук пояснив, що підняття рівня води пов'язано з особливостями роботи Київської та Канівської ГЕС, які працюють в інтенсивному режимі для підтримання об’єднаної енергетичної системи України.

Зазначається, що міські служби контролюють ситуацію. За інформацією фахівців, рівень води стабілізується протягом тижня.

Фахівці енергогенеруючої компанії "Укргідроенерго" інформують що, ГЕС і ГАЕС працюють у штатному режимі, компанія продовжує забезпечувати покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності, а також мобільний аварійний резерв в Об’єднаній енергосистемі України.

КМДА зазначає, що внаслідок пошкодження інфраструктури російськими обстрілами зросло навантаження на енергосистему України і закликає мешканців міста мінімізувати споживання електроенергії, щоб допомогти пройти критичні навантаження електромереж.

Важливо зменшити використання потужних електроприладів, особливо у вечірні пікові години навантажень (з 17:00 до 22:00).


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)