Россия обвинила украинских военных в обстреле Белгорода

📅 08.04.2022    🕐 11:25

У Росії порушили кримінальну справу за фактом обстрілу нібито українськими військовими території Бєлгородської області ракетами «Точка-У» наприкінці березня.

За інформацією російського слідчого комітету, справу порушено «щодо невстановлених військовослужбовців Збройних сил України у зв'язку з обстрілами українськими військовослужбовцями на території Бєлгородської області РФ», коли 29 березня близько 20:00 українські військовослужбовці, застосувавши тактичний ракетний комплекс «Точка-У», «здійснили з території Харківської області у напрямку Бєлгородської області щонайменше три пуски ракет», нібито «споряджених касетними елементами ураження».

У результаті вісім громадян РФ отримали поранення (кожному з постраждалих «завдано тяжкої шкоди здоров'ю»), пошкоджено 21 одиницю техніки, «внаслідок пожежі і подальших вибухів зруйновано склад, розгорнутий у місці тимчасової дислокації військової частини».

Нагадаємо, вранці 1 квітня російські ЗМІ повідомили про пожежу на нафтобазі у російському Білгороді.

Губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков стверджував, що пожежа сталася внаслідок авіаудару з двох гелікоптерів українських військ, які зайшли на територію Росії на низькій висоті.

У Міноборони України відповіли, що Україна не несе відповідальності за всі катастрофи або події, що відбуваються на території РФ, зокрема щодо пожежі на нафтобазі в Білгороді.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)