Угорщина не підтримає санкції щодо російських нафти, газу і ядерної енергетики

📅 07.04.2022    🕐 15:47

Угорщина відкидає будь-які санкції щодо російських нафти, газу та ядерної енергетики. Це буде «червоною лінією» для Будапешта.

Про це заявив голова МЗС Угорщини Петер Сійярто, передає Reuters.

Він також повідомив, що Угорщина отримала з Росії першу партію ядерного палива для своєї АЕС «Пакш» повітряним транспортом після того, як війна в Україні унеможливила перевезення залізницею.

«Паливо (для заводу в Пакшу) завжди надходило з Росії залізницею через Україну, на жаль... це вже неможливо, тому нам довелося шукати альтернативний спосіб доставки», - сказав Сійярто.

За його словами, партія ядерного палива була доставлена до Угорщини через повітряний простір Білорусі, Польщі та Словаччини за згодою всіх трьох країн, оскільки ядерна енергетика не підпадає під жодні санкції Європейського Союзу.

Як зазначає Reuters, Угорщина хоче розширити свою 2-гігаватну атомну електростанцію «Пакш», побудовану Росією, двома реакторами ВВЕР російського виробництва, кожен потужністю 1,2 гігавата.

Проект, відданий у 2014 році без тендеру атомному гіганту «Росатому», часто називали ознакою теплих зв’язків між прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном і президентом Росії Володимиром Путіним.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)