Зеленський запросив Меркель і Саркозі в Бучу побачити, до чого призвела політика поступок Росії

📅 04.04.2022    🕐 09:02

Президент України Володимир Зеленський запросив колишніх федерального канцлера Німеччини Ангелу Меркель та президента Франції Ніколя Саркозі відвідати Бучу і побачити, до чого призвела політика поступок Росії.

«Сьогодні – чотирнадцяті роковини саміту НАТО в Бухаресті. Тоді був шанс забрати Україну з «сірої зони» на сході Європи, з «сірої зони між НАТО і Росією. Із сірої зони, про яку у Москві думають, що їм тут усе дозволено. Навіть найстрашніші воєнні злочини», - сказав він у відеозверненні в неділю.

Під оптимістичними дипломатичними формулюваннями про те, що Україна нібито може стати членом НАТО, тоді, у 2008 році, була схована відмова приймати Україну до Північноатлантичного Союзу, вважає Зеленський.

«Було заховано безглуздий страх деяких політиків перед Росією. Вони думали, що відмовивши Україні зможуть заспокоїти Росію. Зможуть переконати її поважати Україну і нормально жити поряд із нами», - зазначив він.

«Я запрошую пані Меркель та пана Саркозі відвідати Бучу і побачити, до чого призвела політика поступок Росії. Побачити на власні очі закатованих українців та українок», - сказав Зеленський.

При цьому він наголосив, що не обвинувачує Захід. «Ми не обвинувачуємо нікого, крім конкретних російських військових, які вчинили це проти наших людей. Крім ще тих, хто віддавав їм накази. Але ми маємо право говорити про нерішучість. Про те, яким був шлях до такої Бучі, до такого Гостомеля, до такого Харкова, до такого Маріуполя», - сказав він.

«14 років тому керівник Росії у Бухаресті сказав західним лідерам, що немає такої країни, як Україна. А ми доводимо, що є така країна. Була і буде», - заявив Зеленський.

Нагадаємо, Збройні сили України звільнили Київщину від російських окупантів 2 квітня.

Після цього відкрилися нові докази їхніх нелюдських злочинів: розстріли мирних жителів, масові поховання жертв насильства тощо. 


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)