На ЧАЕС був штаб російських військових і близько тисячі загарбників

📅 04.04.2022    🕐 13:36

На території Чорнобильської атомної електростанції перебувало близько тисячі російських військових, у місті Чорнобиль – до 500 солдатів.

Про це на брифінгу в Ukraine Media Center заявив голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Євген Крамаренко, повідомляє Укрінформ.

«Головний їхній штаб знаходився на території ЧАЕС. Там було близько 50 одиниць техніки та близько тисячі солдатів охороняли всередині Чорнобильську АЕС», - сказав Крамаренко.

Крім того, загарбники влаштували комендатуру у Чорнобилі, де було до 500 осіб. «Скільки по лісах сиділо в тих окопах, які ми виявляємо, - ми не знаємо», - додав чиновник.

З його слів, при відході з окупованої частини Київщини через Чорнобиль пройшло близько 10 тис. одиниць російської техніки. Вся ця техніка могла зазнати радіаційного забруднення, а російські солдати - отримати опромінення.

Як повідомлялося, російські війська, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об‘єкти у зоні відчуження, 31 березня двома колонами вирушили в бік українського кордону з білоруссю. Пізніше НАЕК «Енергоатом» повідомив, що станом на вечір 31 березня сторонніх осіб на майданчику ЧАЕС немає.

Чорнобильська атомна електростанція була захоплена російськими військами у перший день агресії – 24 лютого. Лише 20 березня вдалося провести часткову ротацію персоналу ЧАЕС та евакуацію осіб, які там перебували.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)