Разом із відведенням військ від Києва Росія накопичує їх на Донбасі

📅 31.03.2022    🕐 08:00

Разом із відведенням російських військ від Києва та Чернігова спостерігається їх накопичення на Донбасі, заявив президент України Володимир Зеленський.

«Ми також бачимо, що в цей час спостерігається накопичення російських військ для нових ударів на Донбасі. І до цього ми готуємося. Ми нікому не віримо. У жодне красиве слово, у словесні конструкції. Є реальна ситуація на полі бою, і зараз це найголовніше. Ми нічого не віддамо. І боротимемося за кожен метр нашої землі, за кожну людину», - сказав він у відеозверненні.

Зі слів президента, «відведення військ окупантів від районів Києва та Чернігова та зниження їх активності на цих напрямках є наслідком вигнання Збройними силами України».

«Є слова про нібито відведення російських військ від Києва та Чернігова. Про нібито зниження активності окупантів на цих напрямках. Ми знаємо, що це не «відведення», а наслідок вигнання. Наслідки роботи наших захисників», - сказав він.

Зеленський підкреслив, що у ситуації, в якій нині перебуває Україна, не має бути «дискусій», до яких українське суспільство та політикум звикли у мирний час.

«Якщо хтось вдає, що може повчати наші ЗСУ, як воювати, як протистояти ворогові, то краще вирушити на поле бою безпосередньо», - зазначив він.

Нагадаємо, після завершення раунду переговорів української та російської делегацій у Стамбулі 29 березня представник Росії Мединський заявив, що російська армія «кардинально скоротить» наступ на чернігівському та київському напрямках.

Пізніше він пояснив, що деескалація бойових дій російськими військами на київському та чернігівському напрямках не означає припинення вогню.

В ніч на 30 березня ворог обстрілював Чернігів та інші міста області.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)