В РФ заявили, що зосередяться на «звільненні Донбасу», а захоплювати міста не планували

📅 26.03.2022    🕐 07:03

Міноборони Росії  заявляє, що основні завдання першого етапу «спеціальної операції» виконано.

Начальник головного оперативного управління генштабу ЗС РФ Сергій Рудський заявив, що за місяць «суттєво знижено бойовий потенціал Збройних сил України, що дозволяє зосередити основні зусилля на досягненні головної мети - звільненні Донбасу», передає ВВС Україна.

Попри те, що з перших днів війни Росія намагалась захопити Київ та інші міста країни, зараз вони кажуть, що таких намірів не було.

У російському міноборони вже наполягають, що «не планували штурм українських міст, щоб не допустити руйнувань та мінімізувати втрати серед особового складу та мирного населення». А присутність військ навколо «блокованих» українських міст має на меті стримати сили Києва.

При цьому Росія штурмує та бомбує десятки українських міст, зокрема Маріуполь, Харків, Суми, Чернігів, Охтирку, Тростянець, Ізюм, Бучу, Ірпінь та інші.

Україна неодноразово підтверджувала, що російська армія цілеспрямовано знищує цивільну інфраструктуру, обстрілює житлові квартали, школи, лікарні та блокує роботу гуманітарних коридорів.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)