Уряд збільшив видатки резервного фонду держбюджету на 50,8 млрд грн

📅 11.03.2022    🕐 14:33

Кабінет міністрів уряд збільшив видатки резервного фонду державного бюджету на 50,8 млрд грн. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні 10 березня.

«Це дозволить в умовах воєнного стану оперативно забезпечувати потреби сектору безпеки й оборони», — зазначив очільник уряду.

Крім того, Шмигаль зауважив, що протягом березня на пенсійні виплати було вже спрямовано 38,3 млрд грн. За його словами, тільки за останні два дні Уряд профінансував 13,9 млрд грн на виплату пенсій.

Як відзначив прем’єр-міністр, наразі одне з головних завдань Уряду — це проведення посівної в тих регіонах України, де немає активних бойових дій.

«Наш пріоритет — це продовольчі культури. Ми активізували нашу роботу з аграріями в цьому напрямку, аби Україна повністю забезпечила себе необхідною кількістю продовольства. Має бути відновлена робота підприємств харчової промисловості в тих областях, які зараз знаходяться не на передовій», — сказав Шмигаль.

Також Уряд сьогодні затвердив порядок використання анонсованого єДокумента.

«Його можна буде згенерувати в застосунку та на порталі Дія. єДокумент міститиме всю необхідну інформацію та QR-код для підтвердження особистості. Це допоможе українцям, які через війну втратили документи, засвідчувати за необхідності свою особу», — відзначив прем’єр-міністр.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)