В Кремле не исключают встречу Путина с Зеленским на открытии Олимпиады в Пекине

📅 29.01.2022    🕐 18:35

Президент Росії Володимир Путін на відкритті Олімпіади в Пекіні 4 лютого не планує двостронніх зустрічей з іншими політиками. Щоправда, контакти з українським лідером Володимиром Зеленським Москва не виключає, передає 24 канал.

Організатори церемонії вимушено застосовують суворі обмеження як для спортсменів, так і для гостей, зокрема, політиків. Про це заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков.

За словами Пєскова, зі зрозумілих причин проведення двосторонніх зустрічей у графіку Путіна немає. Тоді журналісти запитали, чи обговорювали ймовірні контакти з президентом Володимиром Зеленським, який, ймовірно, також відвідає церемонію відкриття Олімпіади.

"Зараз у планах такої зустрічі немає. Хоч повністю ми цього виключати не можемо", – зауважив речник.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що президент Китаю Сі Цзіньпін міг попросити Путіна не здійснювати масштабне вторгнення до України під час зимових Олімпійських ігор. Вони заплановані на 4 – 20 лютого.

Зустріч Зеленського й Путіна: що відомо

У Кремлі готові прийняти українського лідера, однак не для розмов про Донбас. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров пропонує Зеленському приїхати у Москву, Санкт-Петербург або Сочі.

Сам президент відреагував на таке запрошення. Він не розуміє, навіщо кликати людину у такому форматі, щоб вона не погодилась.

Ще раніше Зеленський пропонував Путіну зустрітись для розмови у будь-якій точці Донбасу. Кремлівський політик тоді відповів, що готовий прийняти українського лідера у Москві. Але додав – про окуповані території та війну говорити не хоче.

Керівнику Офісу Президента Андрію Єрмаку доручили зайнятись питанням організації зустрічі. Однак у вересні Москва стала поступово відхрещуватись від зустрічі. Їй не подобалася позиція Києва щодо мінських угод.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)