Что будет делать Байден?

📅 09.11.2020    🕐 11:41

Джо Байден зробить боротьбу з коронавірусом своїм пріоритетом, заявляє його команда.

Оголошуючи перші кроки у своєму перехідному плані, його команда заявила, що тестів буде більше. Крім того, американців проситимуть носити маски.

У понеділок пан Байден, як очікується, призначить робочу групу з 12 людей, яка займатиметься питаннями коронавірусу.

Хоча Трамп як і раніше не визнає перемоги Байдена, американські засоби масової інформації вже повідомляють про перші можливі кроки кандидата від демократів після інавгурації.

Журналісти прогнозують, що в перший же день (або дні) свого президентства він підпише серію указів, які скасують багато ключових і суперечливих рішень Трампа.

За прогнозами, цей список виглядає так:

Байден готує екстрені заходи у боротьбі з розповсюдженням коронавірусу. Серед заходів - розширене тестування і обов'язкове носіння масок у федеральних установах.

Новий президент має намір знову приєднатися до Паризької угоди про зміну клімату. Офіційно США припинили в ньому участь лише 4 листопада. Дональд Трамп обіцяв відмовитися від договору ще під час президентської кампанії 2016 року.

Байден може повернути США до Всесвітньої організації охорони здоров'я. Країна вийшла з ВООЗ при Трампі через суперечки про пандемію коронавірусу.

Байден може скасувати заборону на в'їзд до США громадян деяких країн з переважно мусульманським населенням.

Дозволить залишатися у країні людям, які в'їхали до США без документів ще дітьми.

Президент США Дональд Трамп не хоче визнавати перемогу Джо Байдена на президентських виборах і в понеділок розпочинає боротьбу за Білий дім у судах.

Коли Джо Байден стане президентом?

У Конституції США наголошується, що новий президентський термін починається опівдні 20 січня. За традицією це відбувається під час інавгурації президента і віцепрезидента, які складають присягу на Капітолійському пагорбі у Вашингтоні в присутності голови Верховного суду.

І якщо все відбуватиметься за планом, Джо Байден та Камала Гарріс почнуть виконувати обов'язки 20 січня 2021 року.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)