У Польщі заявили, що готові допомагати повертати в Україну чоловіків

📅 25.04.2024    🕐 13:22

У польському уряді заявили, що готові надати допомогу Україні у поверненні призовників чоловічої статі, щоб вони змогли приєднатися до зусиль своєї країни у боротьбі проти Росії.

Про це заявив польський міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш, якого цитує Reuters.

Заява польського міністра була зроблена на фоні рішення української влади, яке передбачає, що паспорти для чоловіків призовного віку можуть бути видаються лише всередині країни, а не в консульських установах за кордоном.У зв'язку з цим чоловіки віком від 18 до 59 років, які проживають за кордоном, не зможуть продовжити строк дії своїх паспортів або отримати нові.

Косіняк-Камиш зауважив, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні у поверненні військовозобов'язаних до їхньої країни, щоб вони могли виконати свої громадянські обов'язки.

"Я вважаю, що багато поляків обурюються, бачачи молодих українських хлопців у готелях та кафе, і чуючи, скільки зусиль нам потрібно прикласти, щоб допомогти Україні", - відзначив він.

Міністр не конкретизував, як саме Польща надаватиме допомогу у поверненні чоловіків до України.

Відповідаючи на запитання, як Польща реагуватиме, якщо Київ запросить допомогу у поверненні тих, хто може втратити право на перебування в Польщі після закінчення строку дії їхніх паспортів, глава Міноборони зазначив: "Будь-яка підтримка можлива".За даними агентства, Польща надала статус тимчасового захисту 950 тисячам українців, що становить другий за обсягом показник після Німеччини.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)