СБУ: Відновлення роботи "Київстару" потребує часу

📅 13.12.2023    🕐 14:44

У середу, 13 грудня, планується відновити фіксований інтернет "Київстар" для домогосподарств і розпочати запуск мобільного зв'язку й інтернету, відновлення всіх послуг оператора мобільного зв'язку з дотриманням необхідних протоколів безпеки потребує часу, повідомляють у СБУ.

У телеграм-каналі української спецслужби в середу зазначається, що кіберфахівці СБУ та фахівці "Київстару" у взаємодії з іншими державними органами продовжують роботи з відновлення мережі після хакерської атаки. "За попередніми розрахунками, 13 грудня планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету", - йдеться в повідомленні.

Водночас у СБУ наголошують, що цифровій інфраструктурі "Київстару" було завдано критичної шкоди, тому "відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки потребує часу".

"Відповідальність за атаку вже взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань. Воно є хакерським підрозділом головного управління генштабу збройних сил рф (більш відомого як гру), яке таким чином публічно легалізує результати своєї злочинної діяльності", - акцентують увагу в українській спецслужбі.

СБУ продовжує документувати кібератаку РФ по цивільній інфраструктурі України як черговий воєнний злочин окупантів.


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)