Понад 100 українців не можуть виїхати з Ізраїлю

📅 09.10.2023    🕐 17:15

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що наразі є понад 100 звернень від українців, які не можуть виїхати з Ізраїлю через те, що авіакомпанії почали масово скасовувати авіарейси, триває робота з пошуку інших шляхів виїзду з країни.

"Наразі маємо понад 100 звернень від українців, які не можуть виїхати з Ізраїлю. Річ у тім, що на тлі загострення безпекової ситуації авіакомпанії почали масово скасовувати авіарейси... І наші громадяни не можуть виїхати. Тому наше посольство зараз формує список громадян, які потребують допомоги", - сказав Ніколенко в ефірі національного телемарафону.

Паралельно, як наголосив речник, штаб МЗС, посольство, представники інших відомств України працюють над пошуком інших шляхів виїзду з Ізраїлю.

Ніколенко зазначив, що громадяни України, які вже є у списку, мають очікувати від українського посольства інструкцій щодо подальших дій.

"Також людей, які зіткнулися з проблемами, але ще не повідомили посольству, просимо вийти на зв'язок з дипломатами, щоб ми мали контактну інформацію, і щоб коли будуть конкретні рішення, ми змогли їх поінформувати", - закликали в МЗС.

За словами Ніколенка, загалом на консульському обліку посольства України в Ізраїлі перебувають 14 тис. українців. "Але по факту ця цифра в рази більша", - сказав він.

"Ми знаємо про те, що, на жаль, унаслідок бойових дій загинули дві українки, є підтвердження їхньої смерті. Також є інформація про можливу загибель ще двох українців поблизу Сектора Гази та одного українця в самому палестинському анклаві", - нагадали в МЗС.

Він наголосив, що офіційного підтвердження інформації немає, дипломати з'ясовують ситуацію. Інших даних про постраждалих українців наразі не надходило.

 


Главные новости

Полiтика Економіка Суспiльство Столиця Надзвичайні події Свiт Cтатті Головнi Недвижимость
bigmir)net TOP 100
2001 — 2024 © ForUm. (AMP)